Agustí Codina, kunstschilder.
Agustí Codina studeerde aan de Kunstacademie in Barcelona. Zijn bijzondere interesse in het analyseren van vorm en beeld bracht hem ertoe hiervoor in de leer te gaan bij verschillende meesters van zijn tijd. Na zijn werk aanvankelijk samen met anderen ten toon te hebben gesteld, krijgt hij zijn eigen expositie in een bekende zaal in Barcelona waar hij regelmatig terug zal komen. Daarnaast zijn er op diverse plekken in Catalonië wandschilderingen van zijn hand terug te vinden.
Gedurende een lange tijd houdt hij het commerciële circuit en conventiële schildertechnieken op afstand, om te experimenteren met nieuwe technieken en ideeën en leraar in de vormtheorie te worden. Daarnaast wordt hij een pionier en voortrekker van professionele medische en cardiologische fotografie. Tijdens deze periode hij blijft schilderen op bestelling voor klanten in Europa en Amerika.
Ondanks een solide academische achtergrond is hij sinds het begin van zijn carrière op zoek naar onconventionele manieren en technieken om zijn innerlijke ervaringen naar buiten te brengen.
Hij bewandelt zogezegd de minder begaanbare wegen, en het resultaat is een oeuvre waarvan de coherentie juist ligt in het brede spectrum van zijn voortdurend onderzoek.
Hij heeft zich in die zin vooral toegelegd op het onderzoeken van de portretkunst omdat deze kunstvorm zoveel van de kunstenaar vergt in termen van getuigenis, psychologie en esthetische verantwoordelijkheid.
De moderne schilderijen en de aquarellen zijn te koop, stuur een
E-mail voor meer informatie. De portretten zijn NIET te koop. Als u informatie wenst over het in opdracht vervaardigen van een portret stuur dan een E-mail.